12 Ağustos 2008 Salı

Marmaris'i özledim...

Bu manzaraya bakıp da aşık olmamak elde değil. Böyle bir yerde yaşasam hiç yaşlanmam...

Otelde bulunan bu bilgisayar bölümüne bayıldım. Daha önce bu kadar modern bir bilgisayar kullanma takımı görmemiştim. Tasarım harika. Eve de böyle bir şey alsak ne güzel olurdu. Değil mi aşkım?.. (Cevabı: "evet" olmalı)
Odanın manzarası nasıl ama? Ben böyle bir manzaraya bakan odada bir ömür yaşayabilirim. Kesinlikle bıkmam, sıkılmam...

Fotoğraflardaki oteli Jolly Tur’da gezinirken keşfettim. Marmaris’de kurulmuş süper bir tesis. Beğenenler ve gitmek isteyenler olursa diye otelin adı: “Club Resort Select Maris”. Yaz tatiline gitmek için geri sayıma başladım. İnşallah kısa bir süre sonra tatilime, denizime, kumuma, açık büfe yemeklerime kavuşacağım. Bu yıl biraz geç kaldık. Artık çok bunaldım, bir an önce gitmek; denizin masmavi sularında kaybolmak, bıkıncaya kadar sudan çıkmak istemiyorum…

Yukarıda ki tesisi çok beğendim. Gitsem kesinlikle hiçbir sorun yaşamadan, memnun kalacağıma eminim. Ama ne yazık ki; bu tesisi çok geç buldum. Marmaris’e kesinlikle Eylül ayında gidilmeli. Bu konuda acayip tecrübe kazandım da. Marmaris’e ilk 2001 yılının eylül ayında, hatta 11 Eylül’de gittim. Newyork’da ki İkiz Kulelerin yıkıldığı, o felaketin yaşandığı anda ben otele giriş yapmıştım. O yüzden gittiğim tarihi hiç unutmuyorum. Neyse Eylül ayının ortalarında deniz inanılmaz ılıktı. Hiç üşümeden uzun süre denizde kalabiliyorduk. Daha sonra Marmaris’e ikinci gidişim ise 2004 yılında oldu. O sene Temmuz ayının ortalarında gitmiştik. Gittiğimize çok pişman olduk. Çünkü; denizi acayip serindi. Ben normalde sıcak yerine serin deniz suyunu severim. Ama ben bile inanın giremedim. Girsem dahi on beş dakika bile zor dayanıp, ayaklarım çok üşüdüğü için denizden çıkmak zorunda kalıyordum. Bizi bu konuda hiç uyaran olmamıştı. Yani; “Eylül ayından önce Marmaris’e gitmeyin sakın, yoksa denizinde donarsın, çok serin olur denizi” diye. Acayip bir tecrübe edindik; aşkım ve ben. Asla Eyül ayından önce Marmaris’e gitmem. Bunu geç de olsa öğrendim. Buradan ilgilenenlere duyurulur…

Marmaris’i çok özledim aslında. En beğendiğim tatil beldesi orası. Özellikle de Marmaris’in İçmeler mevkii. Marmaris’in içindeki deniz girilemeyecek kadar pisti. Ama İçmeler koyu 15-20 dk. mesafede olmasına karşın denizi tertemiz, pırıl pırıldı. Çok özledim oraları. Özellikle de dağlarla çevrili olması, denizin enginliği ile dağların o kocaman kasvetinin birleşmesi çok güzel. Seviyorum ve çok özlüyorum Marmaris’i…

Belki de; Ramazan Bayramı tatilinde yukarıda ki otele gitmek kısmet olur. Eğer siz gitmeyi düşünürseniz kesinlikle Eylül ayında gidin. Çünkü Marmaris’in denizi ancak ısınıyor. Ama benim gibi deniz kuşu değilseniz; o zaman hiç fark etmez her an gidebilirsiniz…

14 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Ebru,
Oteli bende çok beğendim.Kısmet olursa Bayram tatilinde tatil yapmayı planlıyorum.Belkide bu oteli tercih edebilirim.Bilgilendirmelerin için teşekkürler.
Uzun zaman sonrası seni ve yazılarını görmek çok güzel.Biliyorsunki sen benim güzellerimin arasındasın.Sana güzel olan herşey yakışır.Umarım dileklerini kısa zamanda gerçekleştirirsin.
sevgiler

Cocukla Cocuk dedi ki...

Süpermiş fotoğraflardaki otel. Biz tesadüfen 2 kez eylül başı gittik marmarise ve çok memnun kaldık. gündüzleri yaz sıcağı da olmuyordu.

Adsız dedi ki...

Canım arkadasım
uzunca bır aradan sonra yıne dokturmussun bu otele bayıldım zaten canım da tatıl cekıyordu hanı yazıyı okurken ahh ahh dedırttı bana pekı ben sımdı ne yapıyım resımlere baktıkca burdan nefret edıyorum nıye burda denız yok hep ruzgar yaaaa hayat yok bırak denızı canım benım onumuzdekı ay gelıyorum ankaraya senı cok opuyorum en azından bıraz ınsan ıcıne karısalım dımı
emoş

nilly dedi ki...

Bende Agustosda gitmistim ama ben denizin serinliginden memnun olanlardandim cunku o sicak havaya oyle bir deniz gerek.

Biz birde Turunc denen yere gitmistik tekneyle.Orasida cok hos biryer. Hemde sakin.

Adsız dedi ki...

Ebrusum,

hani derler ya "ilk göz agrisi "diye iste Marmaris ´te benim ilk göz agrim.
Bu sadece ilk göz agrisiyla kalmadi sonucta yedinci göz agrisiyla tastiklendi ve bakalim hangi sayiya kadar devam edecek!
Bayiliyorum Marmaris´e tek kelimeyle. Aksamlari sahil boyunca yürümelere , limandaki restorantlarda oturup balik ve izgara yemege,Kale altindaki kapali turistler pazarini gezmeye ... vs vs.
Biliyormusun balayimi ve kizima hamile kalmam bile Marmariste oldu!Beni Marmaris´e baglayan iste bir cok sey var. Simdi orayi dahada cok seviyorum cünkü yine ortak bir yönümüz daha ortaya cikti.
Marmaris´te bir dahasina görüsmek ve bulusmak ümidiyle !!!!
Gülay

Mehtap dedi ki...

Ebrucuğum, canım gerçekten güzel görünüyor otel.Bu sene de çok yoruldunuz.fazlasıyla hak ediyorsunuz.En kısa zamanda isteğini gerçekleştirmen dileğiyle.
Bu arada blog oyununda pası sana da attım.Fırsat bulunca beklerim.sevgiler.öpüyorum.

Handan dedi ki...

Okulla gitmiştik bir senesinde. Mayıs ayıydı. Denize iskeleden atlamadan girmek mümkün değildi :)

Gizem dedi ki...

Ah be Ebruli, ne yaptin sen? bu nedir yahu?? super super super

pelince dedi ki...

Ebru çook uzun zaman oldu marmarise gitmeyeli.Bende özlemişim...Otel çok güzelmiş,keşke orada olabilseydim..
Sana da güzel ve keyifli bir tatil diliyorum...

Sevgiler..

Ebruli dedi ki...

:::Hicran Hanım;
Marmaris'e inşallah bu yıl gidersin...
:::Çocukla çocuk;
Demek sizde;"Eylül'de Marmaris bir başka güzel oluyor"diyenlerdensiniz...
:::Emoşum;
İnşalah görüşebiliriz, seni çok özledim canım...
:::Nilly;
Ben de 2.defa gidişimde "Turunç Mevkii"ni arabayla ve yaya olarak gezmiştik. Çok sakin bir kasaba...
:::Gülayım;
Keşke Marmaris'de birlikte bir tatil yapabilsek. Harika olurdu. Meğer senin için "Marmaris" ne kadar çok anlam ifade ediyormuş...
:::Mehtap;
Evet, kesinlikle bu yıl fazlasıyla tatili hak ettim...
:::Handan;
Ben Temmuz ayının ortalarında Marmaris'de denize giremedim diye yakınırken; sen "Mayıs ayında girmiştim" diye bahsediyorsun.Ben orada Mayıs da denize girsem "buzdan bir kadın" olurdum. İnan bana. Bravo size ne diyeyim?..
:::Gizemciğim;
Şimdi; "Türkiye'de, Marmaris'de, o otelde olmak vardı" dediğini duyar gibi oldum...
:::Peliciğim;
İnşallah sende ailenle birlikte bir gün bir Marmaris gezisi yaparsınız. Ama muhakkak gidin, oralar bir başka güzel...

Haydins dedi ki...

Efet bende biliyorum bu oteli bende asik olmustum gorunce hatta niye balayi icin otel arastirirken gormemisim diye hayiflanmistim kendi kendime..Ama fiyatlar fazlaca ucuktu ben baktigimda simdi nasildir bilemiyoru tabi :)

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

merhabalar ,güzel anıları canlandırdınız gözümüzde..
2 dönem geçirdik ailecek orada.
(SELECTe.)
gerçekten yaşanası zamanlardı.ilk 1983 de balayında oralardaydık nasıl sakin-küçük-ve bakirdi bilemezsiniz :(

yinede,sizlerle tazelemiş olduk, paylaşımlara tşkrlr..
svglr. NuNu

Adsız dedi ki...

Bir de Marmaris'de şöyle bir özellik var; yaz sıcağında gidildiğinde yoğun nem nedeniyle denize uzanan dağlar grimsi gözüküyor. Ancak tavsiye ettiğin gibi Eylülde gidilirse o dağların yeşilliği insanın gözünüzü alıyor. İnanılmaz değil mi?

Adsız dedi ki...

Marmarise gittigin 2001 yazini hatirliyorum nasil unuturum. Amerikaya gitmek icin gun sayiyordum 11 eylul olmustu. Icmeleri cok begenmistin degil mi ? Ben hic Marmarise gitmedim. Belki birlikte gideriz.Eda