17 Haziran 2008 Salı

Benimkisi zararsız bir merak...


Bu evi yıllardır hep merak ederim. Ne zaman aşkımla Bilkent'e gitsek, "bir önünden geçip, bakalım mı? " derim. Sanki ev satılık da, almak için bakmaya gidiyorum gibi. Çok komik aslında değil mi ama? Bu ev buraya kurulduğundan beridir, oldum olası bu evi merak ettim. Eskiden bazı söylentiler vardı bu evle ilgili :
jjjh***
-Yok efendim dışındaki parlayan metaller altın kaplamaymış...
lkşşşş
-Çok uzaklardan bile, bu ev farkediliyormuş, altın olduğu için yansıma yapıyormuş...
lllhhk
-Çok pahalıya mal olmuşmuş...
kp
- Falanmış, filanmış işte...
pppkk*
Bu duyduklarım yalan mı, gerçek mi, inanın bilmiyorum. Evin sahibine sormak lazım. Değil mi ama? Ben sadece duydum. Doğru mu bilmiyorum. Söylentiden ibaret de olabilir. Böyle bir olasılık da yok değil yani...
şşşl********
E ben de bunları duyunca bu evi, daha doğrusu villayı merak etmiştim. Görmek istedim. Ama bir kere görmem yetmedi işte. Ne zaman gitsem Bilkent'e hep bir uğruyorum ona. Elimden gelse izin alıp, evin içini de gezicem de. İşte daha cesaret edemedim buna. Kimbilir dışı böyleyse içi nasıldır, nasıl güzeldir?..
iii****
Benim de arasıra böyle meraklarım oluyor işte. En çok da ünlülerin evlerini çok merak ederim. Bazen MTV de rastlıyorum bu tür programlara. Amerika da yaşayan ünlülerin evlerine MTV yetkilisi konuk oluyor ve evi geziyor. Böylece bütün evin her yerini kameraya çekiyorlar. Sonrasında da bizler de izliyoruz tabi ki. Valla ben bayıla bayıla izliyorum. O kadar güzel evler, villalar, şatolar var ki. MTV'de hazırlanan bu program tam bana göre aslında. Artık bu programı yakalayamıyorum. Hangi gün, saat kaç da bilmiyorum. Öğrenirsem tekrar izlemeye devam...

16 yorum:

Haydins dedi ki...

Bende arada denk geldigimde izliyorum o programi..Ozellikle basketci Shaquille O'Neal'in evine bayilmistim.Bir yatak var aman allahim bir oda kadar :)

Caddebostan sahilde de kocaman bir kosk var bende onu merak ediyorum..

Adsız dedi ki...

ya yengeciğim çok güzel yazmışsın, bak şimdi sen böyle yazdın benim bir an once ankaraya gelip oraya gidesim geldi seni çoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooookkkkkk
özledim. SEVGİLERİNLE BİRİCİK YEĞENİN YAĞMUR

Adsız dedi ki...

Canim sanirim o ev Dogramacilarin ve Zeynep Teyzemler onumuzdeki hafta sonu o evde bir dugune katilacaklar ben sorup ogreniriz artik detaylari.
Ne guzel cekmissin fotografi. Ben de o eve bayilirdim. Bilkent de okurken bizde arkadaslarla hep o evin onunden gecerdik. Gorur gormez tanidim evi daha yazini okumadan.
Sevgiler
Eda

Ebruli dedi ki...

:::Haydins;
Sende o programları izliyorsan, beni anlıyorsun demektir. Ne güzel evler var değil mi ama?..
:::Yağmurcum;
Bende seni çok özledim tatlım...
:::Edacım;
Demek sende hatırladın o evi görür görmez. Eğer o eve gidecekse Zeynep Teyze; kamera falan alsında yanına bir güzel evin içini çeksin, bizim için. İsteriz değil mi?..

ayçobanı dedi ki...

Az gecmedim ben de bu yapinin önünden :)) Hatta bir dolu arkadasimi, esimi, dostumu da götürdüm göstermek üzere. Ben cok abartili ve kitch buluyorum :)) Cevresiyle hic bir uyumu yok. Ama yine de dikkat cekici. Benim hatirladigim da Elazig'li bir is adamina ait oldugu idi. Yine de emin degilim.

İLKAY dedi ki...

Önünden geçerken irkilmiştim hemde bir akşam üzeriydi nasıl ışıl ışıl parlıyordu ev. Yahu kim isterki böyle omanlı sarayı kılıklı yerde oturmayı. Hakikaten ne zevkeler ne renkler tartışılamıyor.

Ebruli dedi ki...

:::Ayça Banu;
Demek sen de biliyorsun. Ne kadar abartılı ve uyumsuz bir yapı olsa da dikkat çekici bir yapı değil mi?..
Bakalım sahibi kim? İnşallah öğreneceğiz...
:::İlkaycım;
Osmanlı Sarayı kılıklı dediğin villa; ne güzel işte bize o dönemleri hatırlatıyor. Kötü mü ediyor. Dolmabahçe Sarayı'nı görmek için millet nerelerden geliyor İstanbul'a...
Valla ne diyeyim, bedava al otur bu ev senin olsun deseler; koşa koşa, bayıla bayıla otururdum...
Ama kendi paramla bir villa yapmak isteseydim; tabii ki daha güzel ve modern olurdu. Emin ol!..

OzLeM dedi ki...

Ebruli, o ev Doğramacı'nın değil. Sadece Doğramacı'nın villasıyla yakın olduğu için sanırım böyle bir söylenti çıkmış.Uzun zaman önce bir TV programında izlemiştim: Aslında Bozkurt soyadlı (adını hatırlayamadım) bir işadamının kişisel zevki ile yaptırmış olduğu bir ev. Altın kaplama falan da değil, sadece altın suyu denen bir boya kullanılmış. Evde de müzayedelerden alınan bazı antikalar ve bazı hanedanlık eşyalarının birebir kopyaları vardı. Evin mimarisinde de değişik üsluplar yanyana getirilmiş, el emeği ile yapılmış hepsi. Müze olmasını istiyordu sanırım evin sahibi ama bildiğim kadarıyla hala değil.
Hatırladıklarım bunlar:-)

Ebruli dedi ki...

:::Özlem;
Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler. Bu evle ilgili bir sürü söylenti dolaştığı için, insan neye inanacağını bilmiyor...

Bakalım müze olabilecek mi? Bence olsun, o zaman içini de gezebilirim hani...

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Merhaba,

Geçenlerde haber programında anlatıldı bu saray gibi ev... Annesine dermiş ki seni saraylarda yaşatacam ama annesi görmeden vefat edince annesinin hayrı için yaptırmış öyle dediler. İçini de gösterdi hep antika eşyalarla dolu müzayedelerden alınan...Bazı eşyalarda çeşitli saraylardan örnek alınarak yapılmış.
Ama annesi için düşünülüp yapılması çok güzel bir duygu yarattı bende... Dedim acaba benim oğlum bana ne yapacak:))))
Sevgiler...

Ebruli dedi ki...

:::Zerrin Pasta Evi;
Hoşgeldin; verdiğin bilgiler için çok teşekkürler. Nereden nereye, değil mi ama? TV'de izlediğin için bu evle ilgili doğru bilgiler senin yazdıkların. Demekki sahibi o evde yaşamıyor, ne yazık!...

ferulago dedi ki...

Hiç görmmeiştim bu evi, çok ilgimi çekti. O civardan geçtiğim zaman mutlaka arayacağım

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

sevgili ebruli bende zaman zaman gider bu eve bakarım...özlemin dediklerine katılıyorum.benimde bu evle ilgili duyduklarım aynı.şimdi bu evin yabancı ülkelerden gelen devlet brökratlarının ağırlanmasında kullanıldığını duydum..çok ilginç değilmi??

Ebruli dedi ki...

:::Ferulago;
İnşallah içini gezmek nasip olur sana. Müze falan olursa eğer gezebilirsin...
:::İçimden geldiği gibi;
Hoşgeldin. Bloğunun adını çok beğendim. Çok hoş...
Demek ki; bu evin hayranı çok. Sende bizdensin yani. Bence müze olsun. Çünkü başka türlü içine girme şansımız yok...

Boncukçu dedi ki...

Sevgili Ebruli,
O ev bende gülme isteği uyandıryor. Çok abartılı değil mi? TV programını izledim ben de, çok emek ve para harcanmış ama o eski konakların zerafeti olmamış gene de...

Adsız dedi ki...

bu ev ihsan doğramacıya aittir. evin altın kapısının olduğu ve içinin müze gibi olduğu doğrudur. bu evi gezebilmek için öss sınavında ilk 3 e girip bilkent üniversitesini tercih etmek gerekmekte..