16 Aralık 2008 Salı

Sonsuz hayaller kursam ve...

Gerçekleri yazmak her zaman zordur. Kolay diyen de; kendini kandırıyordur bence. Çok düşünürsün yazayım mı, yazmayayım mı diye!.. Sonunda da belki yazarsın ama, sonra bir anda yazdıklarını siliverirsin. Silersin, sonra pişman olursun. Ama o andaki duygularını, hissettiklerini bir daha yazamazsın işte…

İçinden; “Keşke bir yerlerde yazıp saklasaydım” dersin ama çok geç olur. O ilham bir daha geri gelmez. Yazamazsın 2 saat önce ya da 1 gün önce yazdıklarını...

Hayal ürünü şeyleri yazmanın çok kolay olduğunu düşünüyorum ve buna da inanıyorum. E tabi ki hayal gücün varsa yazarsın. Eğer yoksa bir şey olmaz o zaman. Hikaye, roman gibi bir kitap yazmak; aslında daha kolay bence. Biyografi ya da kendi hayatını, kendini yazmak çok zor ve uğraştırıcı...
........
Eğer ki bir gün; bir kitap yazma işine bulaşırsam; “hayatımı yazacağım” demiştim kendi kendime. “Mina Urgan” gibi mesela. Ama çok zor. Çoktan vazgeçtim bu işten. İnsanın tüm içtenliğiyle kendini, yaşadıklarını dürüstçe yazması sanıldığı gibi basit değil. Zaten hiçbir yazar da; her şeyi dürüstçe yazmıyordur. Bu da bir gerçek. Bunda da haklılar. İnsanın hayatta kendine sakladığı bir şeyler olmalı. Herkes her şeyini bilmek zorunda değil!..

En güzeli mis gibi sonsuz hayaller kurmak. Hayalimdeki duygularımı canlandırmak, o duyguları yaşayatacaklarıma birer isim takmak, onları o isimle bir yerlerde hayat vermek. Ve de tüm bunları birleştirip, yazmak. Nedense bu düşünce bana daha kolay geldi bir anda. Ne oldu bana böyle? Kitap falan mı yazmak istiyorum ne?..

Olabildiğince hayaller kurmak ve bu hayallerimi uzattıkça uzatıp, roman yazmak istedim herhalde?..

Romanımın adı da hazır: “7.His”…

Bu arada yazarken de; bir yandan da güldüm kendime!..

“Bu ne güven böyle Ebruli” dedim içimden. Yazarlarımız görmesin bu yazdıklarını sana kesin kızacaklar. Haberin yok!..

Bu arada “yazar” olmak için bir okula falan gitmeme gerek var mı? Bunun okulu var mıdır ki? Her kitap yazan yazar; bununla ilgili bir bölüm okuyup, bitirmiş midir ki?..
*******
Cevap: "Hiç sanmıyorum!" olabilir mi?..

13 yorum:

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

daha çıkmadan neden söyledin kitabının ismini? şimdi bu ismi alıp kitap yazabilirler..:)

İLKAY dedi ki...

Bence sen yazarsın, bende imzalı ilk kitabını alan olurum. Hadi bakalım. İllaki her seyin dopdoğru ve dürüstlükle yazılmasına gerek yok bence hayalgüzüde işe girmeli biraz:)

pelince dedi ki...

Ebrucum içindekileri ne güzel ifade etmişsin.Dediğin gibi bazen kelimeleri toparlamak pek kolay değil.
Yazar olmak için yazmak lazım dimi ama,sen de bunu en güzel haliyle yapıyorsun bence..Belki bir gün kitapçıdan "Ebruli" diye bir kitap satın alırız belli mi olur....

Yüreğine sağlık...

Cocukla Cocuk dedi ki...

felsefe bölümünü kazanan birisine neden böyle bir bölüm sectiğini sordugumda yazar olmak için diye cevap vermişti. Aklıma geldiği için yazdım bence bir bölüm ookumaya gerek yok ama bol bol okumaya gerek var...sevgiler bıraktık sana:))

Mehtap dedi ki...

Ebruli bence hayalini gerçekleştirmeli ve hayatının romanını yazmalısın.Zaten romanında da yaşadıkların ve yaşamak istediklerini yazmayacak mısın.Yazarlar da kendi hayallerinde canlandırdıklarını kaleme almıyorlar mı?sevgiyle ve sağlıkla kal canım.

Sagır Kedi dedi ki...

İstediğini yapmakta serbestsin seni engelleyen ne ki?? Kitap yazmak istiyorsan yaz bu seni durdurmamalı..Demek ki sende yazma isteği var.Yalnız kitabının ismini yazmasaydın telif haklarını alacaklar valla:))

Ebruli dedi ki...

Dusunceleriniz icin hepinize ayri ayri cok tesekkur ediyorum. Umarim ilerde, ama yakin zamanda degil...

özii dedi ki...

Sen farkına varmadan ,adımını atmışşsın aslında , harikasın sadece devam et...

Adsız dedi ki...

Ebrucum,

kitabin icin sectigin isim tek kelimeyle harika.
Hadi durma basla;seni daha nasil ikna edebilirim!!

Ebruli dedi ki...

Sevgili Adsiz;
Yorum yazarken ismini de yazarsan cok sevinecegim. Kimsin sen? Simdi cok merak ettim!..

Adsız dedi ki...

Ebrusum,

kusuruma bakma ismimi yazmayi unutmusum.
Gülay´in

Ebruli dedi ki...

:::Gulayim;
Baslayamam canim; daha cok var bu istegimi gerceklestirmeye...

Adsız dedi ki...

Lovely sister Betül

Kitap herkes yazabiliyor bildiğim kadarıyla ama basılmadan önce bir devlet kurumunca okunup uygunluk onayı alması gerekiyor. Bir de teknik konuda ya da meslek profesyonelliği gerektiren konunularda yazabilmek için ilgili bölümün üniversitesinde okumuş olmak gerekiyor(güzellik uzmanlığı, tıp, mühendislik, felsefe vs.) Öncelikle hangi konularda yazmak serbest bunu araştırmak lazım. Bu işe girişirsen kitap kapağın benden : )